Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Критиците за „Милк”

Критиците за „Милк”
Лентата е просто добре направена продукция с изключително актьорско изпълнение на Шон Пен." - Неда Ковачева, Сега
Cinefish.bg

Филми
Критиците за „Милк”

04.04.2009, 13:53  |   Видяна: 1820  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
"Нямаше начин киното да остане безразлично към Харви Милк. Големият режисьор Гюс Ван Сант превърна историята на Харви в един от най-добрите филми на годината – „Милк”. В централният образ се разполага непогрешимият Шон Пен – повече от заслужен „Оскар” за главна мъжка роля."
- Труд

"Затова
Милк не бива да бъде разглеждан като повод за идеологически дискусии, защото ще ни залеят крайни мнения - има хора, които го заклеймяват като гей пропаганда, и други, които го въздигат като манифест на хомосексуалната свобода. Лентата е просто добре направена продукция с изключително актьорско изпълнение на Шон Пен." - Неда Ковачева, Сега

"с две думи - блестяща роля на Шон Пен, великолепно представяне и на целия актьорски състав. Добър сценарий и майсторска режисура с един резултат – една разтърсваща биографична драма, за живота не само на един човек, ами на цяла група хора, които се идентифицират с него. Един филм, който ако не сте хомофоб, трябва да видите, макар че определено не е лентата, която ще ви разтовари от тежкия ден. Даже напротив." - Сивостен

"Шон Пен не се опитва да представи Харви Милк като герой, и няма нужда. Той го представя като обикновен човек, добър, забавен, несъвършен, проницателен, идеалист, който копнее за един по-добър свят."
- Роджър Еберт, Chicago Sun-Times



"Харви Милк беше любопитна, вдъхновяваща личност.
Милк е чудо."
- А.О. Скот, The New York Times

"По всички критерии „Милк” е красиво направена, далеч не толкова конвенционална биография."
- Уесли Морис, Boston Globe

"Гюс Ван Сант и сценаристът Дъстин Ланс Блек са сътворили нещо много близо до магия. Те са направили филм, който е същевременно исторически точен, грациозен, непредвидим, и трогателен – а това си е изкуство."
- Дейна Стивънс, Slate

"„Милк” заслужава всичкото мастило, което несъмнено ще бъде разлято за него в пресата. Носете си значката „Гласувайте за Пен на Оскарите” с гордост"
- Колин Кенеди, Empire


Критиците за:
“Гран Торино”
„Пазителите”

„Седем души”
„Пътят на промените”
„Интернешънъл”

„Странният случай с Бенджамин Бътън”
„Беднякът милионер”
“Фрост/Никсън”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg