Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Чудовища срещу извънземни" чупи невиждани рекорди

Чудовища срещу извънземни чупи невиждани рекорди
"Чудовища срещу извънземни" чупи невиждани рекорди
Cinefish.bg

Филми
"Чудовища срещу извънземни" чупи невиждани рекорди

01.04.2009, 12:00  |   Видяна: 6016  |   yellow.bg  |   ФИЛМ

IMAX Corporation и DreamWorks обявиха днес, че "Чудовища срещу извънземни", първата 3D премиера на студиото, която отвори на първо място в боксофис класацията на САЩ, счупи няколко касови рекорда в кината IMAX през премиерния уикенд.

Филмът събра 5.1 млн щ.д. от 143 IMAX екрана в САЩ със средни приходи на екран от 35, 682 щ.д. от петък, 27 март, до неделя, 29 март вкл., отбелязвайки рекорд по приходи за премиера в IMAX(R) 3D в историята на IMAX Corporation. Резултатите от премиерния укенд в САЩ съставляваха почти 9% от общия боксофис на филма при дял на IMAX екраните под 2%.

IMAX кината извън САЩ също имаха много силна премиера, като отбелязаха нови рекорди в Русия, Украйна и Филипините, където всички IMAX кина отчетоха напълно продадени прожекции за целия уикенд. През следващите дни и седмици филмът ще има премиера на още 51 IMAX екрана в други страни едновременно със стандартните екрани.

"Чудовища срещу извънземни" е глобален хит и ние искрено се радваме, че съчетанието от страхотен филм на DreamWorks Animation и Paramount Pictures и представянето му в IMAX 3D получи такъв отзвук сред кинозрителите," отбеляза Грег Фостър, Председател и президент на IMAX Filmed Entertainment.

"От Москва до Манила и от Ню Йорк до Сан Диего, през последния уикенд зрителите се стекоха в IMAX кината. Отзивите за IMAX са фантастични, което вещае стабилни резултати през следващите седмици."

"Чудовища срещу извънземни" е третият от петте игрални филма на DreamWorks, обявени по-рано и договорени да излязат в IMAX - и първият, който се представя в IMAX 3D. Филмът е преобразуван дигитално, за да достигне несравнимото качество на образа и звука на Преживяването IMAX посредством технологията IMAX DMR .

Още новини:
Лиам Нийсън завърши снимките на най-новия си филм
Ужас! Ню Йорк става Лондон, а Тузара изневерява
Мат Дилън в затвора заради превишена скорост?

Бент Хамер: Животът дава много повече сюжети за истории, отколкото въображението

Правят анимация по "Ад" на Данте

Тоби Магуайър става автомобилен състезател

Круз и Диас отново заедно на екрана
Кенет Брана с награда за най-добър актьор
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg