Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Хотел за кучета

Хотел за кучета
Деца, кучета и една съвсем типична история за по-малките - донякъде дори съм учуден на предимно негативните реакции спрямо "Хотел за кучета".
Cinefish.bg

Рецензии
Хотел за кучета

06.03.2009, 14:24  |   Видяна: 8764  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Ангел Генчев

Деца, кучета и една съвсем типична история за по-малките - донякъде дори съм учуден на предимно негативните реакции спрямо "Хотел за кучета". Наистина, филмът не предлага абсолютно нищо ново, но пък ако всяка току що излязла лента беше събитие, невиждано до този момент на широк екран, то сценаристите щяха да се изчерпят доста бързо - нали така. А може би просто филмовите коментатори още са под влияние на впечатленията си от току що отминалите два големи кино-форума и забравят, че не всеки филм е предназначен за тях.

Съвсем вкратце, малко проблемни подрастващи братче и сестра, самите те с поредно приемно семейство, решават да намерят по-добър подслон на своето куче. За тяхна изненада обаче се оказват сред цяла сюрия бездомни песове, обитаващи изоставена сграда, а нещата не се развиват толкова идеално, поне до щастливия завършек.

Можете горе-долу да се досетите за какво става дума и в по-големи подробности, тъй като няма как да не сте гледали поне няколко детски, още няколко кучешки и най-малко шепа смесени комедии - такива все пак има още от времето на Чарли Чаплин. Кучетата естествено са малко по-специални, което води и до достатъчно комични ситуации, тънката сериозна жилка остава що се отнася до питомците без покрив, и общо взето това е - без никакви претенции за голямо постижение.

При все това, "Хотел за кучета" е доста приятен. Абсолютно съм уверен, че ще хареса на най-малките зрители, а за по-големите, които вероятно ще са техните родители, притежава своята доза неангажиращ хумор, чрез която и те малко да разпуснат от ежедневието - стига само да не тръгнат с големи очаквания.

За протокола, главните роли са поверени на поредните нови холивудски хлапета - Джейк Остин и Ема Робъртс, която може би помните от русата комедия "Калпазанка", правещи съвсем прилични изпълнения, доколкото акцентът е повече върху кучетата от всякакъв род и порода.

От там нататък, с изключение на Дон Чийдъл, актьорският състав е почти непознат, което обаче реално няма особено значение. Както нямат и останалите чисто технически подробности, за които спокойно можем да кажем, че са на задоволително ниво.

И в крайна сметка, една относително безметежна, непретенциозна комедия, предназначена видимо за деца, може би е едно от хубавите предложения за празничните дни и на фона на разпукващата се пролет. Ако сте в настроение за нещо малко по-сериозно обаче, дори и на комедийния фронт, то по-добре се насочете другаде.


Гледай трейлъра на филма Още рецензии:
Мастилено сърце
Punisher: War Zone
"Интернешънъл" – обичаен екшън-трилър, но не съвсем
Данте 01

Интернешънъл финансови измами

Дългият път от Кънектикът до Париж
Жената чудо

Завръщане в Брайдсхед

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 18.11.2010, 01:10
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg