Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Дебилни братя

Дебилни братя
Единственото, заради което си заслужава да гледате “Доведени братя” са двамата актьори, които наистина са добри
Cinefish.bg

Рецензии
Дебилни братя

28.09.2008, 17:05  |   Видяна: 4069  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Мариана Иванова

Какво ще си помислите ако разберете, че 40 годишни мъже или жени живеят с родителите си, което не е рядкост по нашите географски ширини. Вероятно, че колкото и да са готини и да нямат късмет с намирането на  жилище или половинка, нещо им е сбъркано. Ако сте холивудски сценарист обаче със сигурност ще решите, че това е страхотна идея за филмов сюжет.

Благодарение на подобно стечение на обстоятелствата имаме възможност да видим на големия екран филма “Доведени братя”. С режисурата на лентата се заема Адам Маккей, а в главните роли са смешните Уил Фарел и Джон Райли.

Единственото, заради което си заслужава да гледате “Доведени братя” са двамата актьори, които наистина са добри. Друго май, няма да можете да намерите. Не става ясно и за коя точно възрастова група ще е интересна историята в това заглавие. Малките ще се чудят защо тези чичовци се държат като съучениците им, а възрастните ще недоумяват как е възможно хора на средна възраст да се правят на мръднали палячовци. Уви, персонажите на братята са толкова инфантилни, че започваш да си представяш как добрият стар бой единствено е в състояние да ги пооправи.

За съжаление талантът на двамата комици е крайно недостатъчен за  да компенсира огромните количества глупост, която се стоварва отгоре ви ежеминутно. Към финала  се опитват да ни убедят, че всеки трябва да се занимава, с това което обича, за да има както лично удовлетворение, така и добри резултати. Това  е много вярно, но някакси не можем да приемем, че толерирането и окуражаването на интереси като паркирана яхта между дърветата, защото една от любимите им игри!

Холивудските комедии стават все по-плоски и антисмешни. За сметка на това се увеличават все повече. “Доведени братя” се нарежда на опашката и ще бъде забравен на двайстата минута след излизането от залата на успелите да дочакат надписите. Няма и остроумни реплики, които да влязат в речника на децата. С една дума “слаб”.  .

Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 02:34
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg