Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

неЧЕСТНА ИГРА

Актьорският състав - неЧЕСТНА ИГРА / информация за филма

Fair Game 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорският състав

29.10.2010  |   синефиш.бг

Наоми Уотс (Валери Плейм) е актриса, която неизменно печели одобрението на критиката и зрителите за ролите си. През 2004 г. е номинирана за „Оскар” за изпълнението си в 21 грама. Този филм, в който играе с Шон Пен и Бенисио Дел Торо, й носи редица награди, в това число за най-добра актриса от Los Angeles Film Critics Association, Southeastern Film Critics Association, Washington Area Film Critics и San Diego Film Critics. На премиерата на 21 грама на Филмовия фестивал във Венеция през 2003 г. тя получава наградата на зрителите (Лъв на публиката) за най-добра актриса.
Неотдавна Уотс се снима с Клайв Оуен във филма на Том Тиквер Интернешънъл. Участва и в криминалната драма на Дейвид Кроненбърг Eastern Promises с участието на Виго Мортенсен и в трилъра на Михаел Ханеке Funny Games. Неотдавна завършва работата си по филма на Уди Алън You Will Meet a Tall Dark Stranger, в който се снима със звезди като Антонио Бандерас, Джош Бролин и Антъни Хопкинс. Предстои да я видим в Mother and Child на Родриго Гарсия с участието на Самюел Джаксън и Анет Бенинг и в трилъра на Джим Шеридан Dream House с Даниел Крейг.
Впечатляващият списък от роли на Наоми Уотс започва с Мълхоланд Драйв на Дейвид Линч – дебютният й филм в САЩ, за който печели редица награди за най-добра актриса, в това число на National Board of Review и National Society of Film Critics. Следват Кинг Конг на Питър Джаксън,  We Don't Live Here Anymore на Джон Къран, Убийството на Ричард Никсън на Нилс Мюлер с Шон Пен и Дон Чийдъл, I Heart Huckabees на Дейвид Ръсел с Джуд Лоу и Дъстин Хофман, Остани на Maрк Фостър с Юън Макгрегър и Райън Гослинг, Предизвестена смърт на Гор Вербински и продължението му Предизвестена смърт 2, Развод по френски на Mърчант-Айвъри с Кейт Хъдсън, Глен Клоуз и Стокард Чанинг и Цветният воал с Едуард Нортън по романа на Съмърсет Моъм.
Родената в Англия актриса на 14-годишна възраст се мести в Австралия, където получава първата си значима роля във Flirting на Джон Дюиган с участието на Никол Кидман.
В момента Уотс живее в Лос Анжелис и Ню Йорк.

Шон Пен (Джоузеф Уилсън) два пъти е носител на „Оскар” и през трите десетилетия филмова кариера се е превърнал в една от иконите на американското кино. Номиниран е три пъти за „Оскар” за най-добър актьор – за Осъденият на смърт идва, Сладък и гаден и Aз съм Сам, преди да бъде удостоен с престижната награда през 2003 г. за ролята си в Реката на тайните на Клинт Истууд и през 2009 г. за Mилк на Гас Ван Сант.
Пен печели и наградата за най-добър актьор на Филмовия фестивал в Кан за Тя е толкова прекрасна и на Берлинския филмов фестивал за Осъденият на смърт идва. Два пъти е удостояван с наградата за най-добър актьор на Филмовия фестивал във Венеция – за Hurlyburly и 21 грама.
Предстои да го видим в драмата на Терънс Малик The Tree of Life с участието на Брад Пит.
Режисьорският дебют на Пен е през 1991 г. с Индиански бегач, на който е и сценарист и продуцент. През 1995 г. отново е режисьор и сценарист на The Crossing Guard. Третият му филм като режисьор и продуцент е Клетвата с Джак Никълсън, определен за един от десетте най-добри филма за 2001 от National Board of Review. Скоро след това Пен написва сценария и режисира американската част от компилацията 11'09"01 - September 11. През 2003 г. филмът е номиниран за „Сезар”.
Into the Wild е четвъртият филм на Пен като режисьор, сценарист и продуцент и му носи номинация за Режисьор на 2007 година на Международния филмов фестивал в Палм Спрингс.
През 2008 г. Пен е удостоен с наградата Desert Palm Achievement Award за актьорско майсторство. През същата година е председател на журито на Филмовия фестивал в Кан и е избран за Кавалер на Почетния легион.
Проявява се и като талантлив журналист с принос към такива издания като Time, Interview, Rolling Stone и The Nation, в които помества статии за посещението си в метежния Ирак, за изборите в Иран, на които е пряк свидетел, за срещите си с венецуелския президент Уго Чавес и с Фидел Кастро.
През последните години Пен развива активна благотворителна дейност – за пострадалите от урагана Катрина, за жертвите на земетресението в Хаити и т. н. – която получава широко признание.


Сам Шепард (Сам Плейм) е актьор, сценарист, режисьор и драматург, носител на „Пулицър” (за пиесата „Buried Child” от 1979 г.). Сред другите пиеси на Шепард са „Проклятието на гладуващата класа”, „Побъркани от любов”, „Градът на ангелите”, „Killer's Head”, „The Mad Dog Blues”, „Cowboy Mouth”, „The Rock Garden”, „True West” и „The God of Hell”.
През 1970 г. Шепард пише заедно с Микеланджело Антониони Забриски Пойнт, а малко по-късно си спечелва одобрението на критиката с оригиналния си сценарий за филма на Вим Вендерс Париж, Тексас.
Като актьор прави филмовия се дебют в Реналдо и Клара на Боб Дилън. През същата година се снима в Days of Heaven на Терънс Малик, в който си партнира с Ричард Гиър. Следват няколко силни роли, сред които в Resurrection, Raggedy Man, Frances с Джесика Ланг и не на последно място в Истински неща – роля, която му носи номинация за „Оскар”. Отново си партнира с Джесика Ланг в Country и Престъпления на сърцето. Играе и главната роля в адаптацията на Робърт Олтман на собствената му пиеса Побъркани от любов.
Сред другите значими роли на Шепард са изпълненията му в Baby Boom, Стоманени магнолии, Без защита, Гръмотевично сърце, Bright Angel, Voyager, Версия Пеликан, Кедри в снега, Хамлет, Тези прекрасни коне, Клетвата, Парола: риба меч, Блек Хоук, Tетрадката, Стелт, Бандитки, Не ме търси, The Return и Walker Payne.
Шепард е сценарист и режисьор на Far North и Silent Tongue. Неотдавна го видяхме в Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд с Брад Пит; Съпруга по неволя на Грифин Дън; Престъпник с Вал Килмър; Inhale с Даян Крюгер и Brothers с Джейк Гиленхаал и Натали Портман. Предстои появата му в Blackthorn на режисьора и сценариста Матео Гил с Едуардо Нориега и Стивън Риа.

Tай Бърел (Фред) с лекота изпълнява най-разнообразни роли, вариращи от класически театър до модерно кино. В телевизията Бърел се появява в хитовия сериал на ABC „Модерно семейство”. През 2010 г. е номиниран за „Еми” за поддържаща роля в комедиен сериал. В киното Тай неотдавна завърши снимките за Butter с Дженифър Гарнър на Weinstein Company. Скоро ще го видим в Morning Glory с Харисън Форд и Даян Кийтън. Сред последните филми на Бърел са Невероятният Хълк, Съкровището: Книгата на тайните, Fur и Приятели с пари.
В момента се снима в ситуационните комедии на FOX "Back to You" и на CBS "Out of Practice" с участието на Стокард Чанинг и Хенри Уинклър.

Дейвид Андрюс („Скутър” Либи) е актьор с 30-годишна кариера в киното, телевизията и театъра. Играл е както за титуловани режисьори, така и за студенти по режисура, като ролите му варират от свещеник до сериен убиец. Сред най-известните му филми са Teрминатор 3, Aполo 13, Уайът Ърп, Ханибал, Боен клуб и култовата класика Cherry 2000. Предстои му участие в The Conspirator.
Участвал е в редица телевизионни сериали, сред които "Pulaski: The TV Detective" и "Drop Dead Diva".

Брук Смит (Даяна) играе д-р Ерика Хан – завеждащата на отделението по гръдна хирургия в хитовия сериал „Анатомията на Грей”, 2-5 сезон. Неотдавна приключва работата си по два други филма - The Aspern Papers и A Little Help.
Смит участва в множество кинофилми, сред които Името на Мира Наир, Мелинда и Мелинда на Уди Алън, Нищо общо на Къртис Хенсън, Ваня от 42-ра улица на Луи Мал, Гадна компания на Джоел Шумахер, Канзас Сити на Робърт Олтман, Мълчанието на агнетата на Джонатан Дем, Иронии на съдбата на Сидни Полак, Нощта, в която не се срещнахме на Уорън Лайт, Господин Чудесен  на Антъни Мингела и The Moderns на Алън Рудолф.

Ноа Емерих (Бил) прави големия си пробив в киното с култовия хит на Тед Дем Красиви момичета  с участието на Натали Портман и Ума Търман. Богатата филмография на Емерих включва филми като Малки деца на Тод Фийлд с участието на Кейт Уинслет, Чудо и Гордост и слава на Гавин O'Конър, Отвъд граници на Мартин Кембъл с участието на Анджелина Джоли, Копланд на Джеймс Манголд, Гласът на вятъра на Джон Ву и Шоуто на Труман на Питър Уиър с участието на Джим Кери.  Сред заглавията, които предстои да видим, са Sympathy for Delicious на Марк Ръфало с Лора Лини и Орландо Блум и  Trust на Дейвид Шуимър с Клайв Оуен и Катрин Кийнър.
Емерих работи в продължение на години и в някои от най-популярните телевизионни сериали, сред които "White Collar", "The Walking Dead" Other credits include "The West Wing," "Полицейско управление Ню Йорк", "Закон и ред" и "Moнк". Наред с това продължават театралните му изяви на Бродуей и в Кенеди Център.

Брус Макгил (Джим Павит) в течение на дългата си кариера неизменно се радва на одобрението на критиката и все така продължава да е на висота. Неотдавна го видяхме в Смъртоносен противник с Джейми Фокс и Джерард Бътлър, W. на Оливър Стоун и Обсебена с Бионсе. В момента работи върху "Rizzol & Isles", нов телевизионен сериал на TNT с Анджи Хармън.
Досега Макгил е участвал в над 100 филма, сред които Точен прицел, Присъда за продан, Кибритлии и Късметлията. Ролята му на адвоката Рон Мотли във Вътрешен човек му носи висока оценка както от страна на критиката, така и от страна на публиката. От другите му филми висока оценка заслужават Легенда за Багър Ванс, Професия блондинка II, Братовчед ми Вини, Всички страхове, Последният бойскаут, Свалячът Хал и Открити рани.
Списъкът му от телевизионни роли също е впечатляващ.  Участва в някои от най-хитовите продукции на HBO, каквито са На живо от Багдад и Path to War, и сериалите  "Закон и ред", "От местопрестъплението", "Адвокатите", "Gideon's Crossing", "Home Improvement", "Стар Трек: Voyager", "The Commish", "Quantum Leap", и "Пороците на Маями". Най-известен е може би като майстора на издънките Джак Далтън,  приятелят на Макгайвър в едноименния сериал, където е играл цели шест сезона.

Mайкъл Кели (Джак) притежава дълъг списък от роли както в киното, така и в телевизията. Наскоро го гледахме в трилъра Смъртоносен противник с Джейми Фокс и Джерард Бътлър. В момента снима Adjustment Bureau на Джордж Нолфи с Мат Деймън и Емили Блънт.
Сред последните му филми са Defendor с Уди Харелсън, драмата на Клинт Истууд Подмяната с Анджелина Джоли и Къде покриха Морган? На Марк Лоурънс с Хю Грант и Сара Джесика Паркър.
През 2008 г. Кели участва в минисериала на HBO „Поколение на убийци”. Други филми с негово участие са Непобедимият с Марк Уолбърг, Зората на мъртвите на режисьора Зак Снайдър, Нежност с Ръсел Кроу, Стесняването на режисьора Франсоа Вел; Развален английски с режисьор и сценарист Зоуи Касавитис,  Неуязвимият на М. Найт Шаямалан с участието на Брус Уилис и Човек на луната и River Red на Милош Форман.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
Среден резултат: 60/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg