Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

неЧЕСТНА ИГРА

Екипът - неЧЕСТНА ИГРА / информация за филма

Fair Game 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

29.10.2010  |   синефиш.бг

Дъг Лаймън (Режисьор, продуцент и оператор) е добре познат на публиката като един от най-ярките и оригинални творци в американското кино. Сред режисьорските му постижения се нареждат филми като Самоличността на Борн, Мистър и мисис Смит, Телепорт, Swingers и Давай!. Като продуцент работи върху Kissing Jessica Stein, Превъзходството на Борн и Ултиматумът на Борн.
През 2003 г. Лаймън е изпълнителен продуцент на първия сезон и режисьор на първите епизоди на телевизионния сераил „Ориндж Каунти: Кварталът на богатите”. В момента продуцира сериала „Covert Affairs”, чието излъчване предстои в най-близко време.

Джез Бътъруърт (сценарист и продуцент) е роден в лондон през 1969 г. Автор е на пиесите "Mojo" (1995), "The Night Heron" (2002), "The Winterling" (2006), "Parlour Song" (2008) и "Jerusalem" (2009). Hосител е на редица награди, в това число на Evening Standard, Critics Circle awards и Olivier award. През 2007 г. е удостоен с наградата E.M Forster Award от American Academy of Arts and Letters.
Бътъруърт е сценарист и режисьор на два филма: Mojo с участието на Харолд Пинтър и От Русия с любов с Никол Кидман.
В момента живее в Съмърсет, Англия.

Джон-Хенри Бътъруърт (Сценарист) се дипломира в Кембридж, където започва да пише и да поставя пиеси. Написал е няклок сценария заедно с брат си Джез.
В момента адаптира роман за Scott Rudin's production company и работи с Уолтър и Лори Паркс върху все още неозаглавен трилър.

Джери Зукър (Продуцент) започва кариерата си в сътрудничество с брат си Дейвид и Джим Ейбрахамс – тримата основават филмовата компания ZAZ. Екипът пише сценариите и режисира комедийната класика Има ли пилот в самолета? и Строго секретно. Режисират и Безмилостни хора с Бет Мидлър и Дани Де Вито, пишат сценария и продуцират култовия филм на Джон The Kentucky Fried Movie. Създатели са на популярния телевизионен сериал "Police Squad!" и не по-малко известното му продължение на голям екран Голият пищов, и двата с участието на Лесли Нилсън.
Зукър е режисьор на хитовете Призрак с участието на Деми Мур, Упи Голдбърг и Патрик Суейзи,  Първият рицар с Шон Конър, Ричард Гиър и Джулия Ормънд и Луда надпревара с Роуан Аткинсън, Упи Голдбърг и Куба Гудинг Младши.
Като продуцент Зукър работи върху Любов в облаците с Киану Рийвс, Моят живот с Майкъл Кийтън и Никол Кидман и романтичната комедия Сватбата на най-добрия ми приятел.

Джанет Зукър (Продуцент) оглавява филмовата компания Zucker Productions заедно със съпруга си Джери Зукър. Двамата са продуценти на предстоящия Friends with Benefits за Screen Gems. Работата на Зукър като продуцент е свързана с Луда надпревара, Първият рицар, Mental на режисьора П. Дж. Хоугън с Тони Колет, чието представяне предстои, още неозаглавен филм на режисьора на Съкровището Джон Търтълдауб, адаптация на поредицата романи на Ричард Старкингс "Elephantmen", тийнейджърския мюзикъл  Dear Dumb Diary на режисьора Кристин Ханджи и Dick Harmony на режисьора Брад Пейтън.

Бил Полад (Продуцент) е основател на филмовата компания River Road Entertainment, която произвежда качествени филми повече от две десетилетия. Усетът му да открива оригиналното и да го превръща в реалност довежда до създаването на такива филми като Планината Броукбек на носителя на „Оскар” Анг Лий, Последното кънтри шоу на Робърт Олтман и Into the Wild на Шон Пен. В момента продуцира мистичния епос на Терънс Малик The Tree of Life с Брад Пит и Шон Пен. Като изпълнителен продуцент Полад е работил върху друг епос на Анг Лий, Lust, Caution, и три много силни документални филма: Robbie Kenner's Food, Inc. на Роби Кенър, Chicago 10 на Брет Морген и I'm Going to Tell You a Secret на Йонас Акерлунд за Мадона.
Полад е продуцент и на филмите Козина: Въображаем портрет на Даян Арбъс с участието на Никол Кидман и Робърт Дауни Младши и предстоящия The Runaways с Кристен Стюарт и Дакота Фанинг.
През 1987 г. Полад основава компанията River Road Entertainment с цел продуцирането и режисирането на филми извън родния му Минеаполис. През 1990 г. пише сценария, режисира и продуцира първия си кинофилм Old Explorers с участието на актьорите ветерани Хосе Ферер и Джеймс Уитмор. През 90-те години продуцира и режисира множество рекламни и документални филми. През 2001 г. River Road Entertainment отново се завръща във филмовата индустрия и основателят й декларира твърдото си намерение да произвежда качествени филми. В момента той е в постоянно движение между офисите в Минеаполис и Лос Анжелис.

Aкива Голдсман (Продуцент) печели „Оскар”, „Златен глобус” и наградата на Гилдията на писателите в Америка (WGA) за сценария на „Красив ум” на режисьора Рон Хауърд, удостоен с четири „Оскара”, в това число за най-добър филм. Голдсман е номиниран за BAFTA и WGA за сценария си на Късметлията, отново с режисьор Рон Хауърд.
Голдсман е автор на сценария на блокбъстъра Ангели и Демони на Рон Хауърд и продуцента Брайън Грейзър. През 2008 г. продуцира Ханкок с Уил Смит, който донася приходи от над  $ 625 милиона. Той е сценарист и продуцент на Аз съм легенда, отново с Уил Смит, чиито приходи достигат $ 580 милиона. През 2006 г. неговата адаптация на бестселъра на Дан Браун Шифърът на Леонардо на режисьора Рон Хауърд и с участието на Том Ханкс счупва всички рекорди и достига феноменалните 750 милиона приходи. Сред останалите постижения на Голдман като сценарист са Клиентът със Сюзан Сарандън и Томи Лий Джоунс, Батман завинаги с Вал Килмър, Джим Кери и Томи Лий Джоунс, Време да убиваш с Матю Макконъхи и Сандра Бълок, Приложна магия със Сандра Бълок и Аз, роботът с Уил Смит.

През 2005 г. филмовата компания на Голдсман Weed Road Pictures продуцира хитовия екшън Мистър и мисис Смит с Анджелина Джоли и Брад Пит, който донася над $ 450 милиона приходи. Компанията има в списъка си и филми като Синята бездна, Старски и Хъч, Константин и екшън комедията The Losers с Крис Евънс и Зоуи Салдана. Следват Jonah Hex с участието на Джош Бролин, Меган Фокс и Джон Малкович и Paranormal Activity 2, на който Голдсман е изпълнителен продуцент.
Голдсман израства в Бруклин в семейството на психотерапевти, които ръководят група за деца с психични проблеми. Този опит го тласка към писането и след време му е твърде полезен при написването на сценария за Красив ум.

Джес Гончор (Дизайнер на продукция) за пръв път привлича вниманието към себе си с работата си по драмата на Бенет Милър Капоти с участието на носителя на „Оскар” Филип Сиймур Хофман. Следващите му филми са блокбъстърът Дяволът носи Прада на режисьора Дейвид Франкел с участието на Мерил Стрийп и драмата на братя Коен Няма място за старите кучета, донесла на създателите си „Оскар”, а на Гончор – наградата на Art Directors Guild. Той е номиниран за Excellence in Production Design и за последния филм на братя Коен, A Serious Man.
Гончор е дизайнер на продукция и във филма на Сам Мендес Away We Go, a в момента работи по предстоящия филм на братя Коен True Grit.

Синди Евънс (дизайнер на костюмите) неотдавна работи по костюмите в хитовия Марли и аз и в телевизионния филм на HBO "Temple Grandin". Сред другите проекти с участието на Евънс са P. S. I Love You, Гласове на свободата, Господарите на Догтаун, Забравените, Завръщането на Поли и Tринайсет. Eвънс е дизайнер на костюмите и на три филма с Чарлийз Терон – The Burning Plain, Северна страна и Месец любов. Изработва и личния гардероб на Терон за Да се събудиш в Рино. Други филми с нейно участие са Каньонът Лаурел, How High, Meменто, Човек на луната, Обществен враг и River Rе.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Cinefish.bg
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
Среден резултат: 60/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg