Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Царете на хаоса

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Царете на хаоса / информация за филма

The Dukes of Hazzard 2005
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

02.7.2008  |   синефиш.бг
Когато “Царете на хаоса” се появява на телевизионния екран през 1979, отличителната бленда на шоуто, включваща южняшки хумор и неспирен екшън, концентрирани около две добри момчета, които никога не искат да навредят – харизматичните Бо и Люк Дерек, изиграни от Том Уопат и Джон Шнайдер  - превръщат сериала в моментален хит. След шест сезона и 147 епизода, “Царете на хаоса”  вече има  много и лоялни фенове.“Царете на хаоса” дава на зрителите шанс да избягат в Хазард Каунти за малко южняшка доброта, шумни автомобилни гонитби и изненадващи препятствия. Точно тези елементи, съчетани с весел тон, убеждават продуцента Бил Гербер да създаде филмова версия на сериала.

“Търсех проект, който да улавя духа на Америка”, споделя Гербер. “В основата на “Царете на хаоса” е семейството и защитата на това, което обичаш.  Бо и Люк са мили герои и имат много закачливо отношение към закона – хареса ми аспекта на шоуто в стил Робин Худ, а когато добавиш  съблазънта на Дейзи Дюк, вече усещаш, че е време да пресъздадеш шоуто на големия екран.” 

След създаване на сценарий с Джон О’Брайън, който улавя  пакостливото отношение и главоломния комедиен тон, Гербер кани Джей Чандрасекар да режисира филма. За тридесет и седем годишния Чандрасекар шансът да режисира филм, създаден по любимо негово телевизионно шоу е възможност, на която не може да откаже. “Израснал съм със сериала, а и обичах да гледам филми за хора извън закона”, разказва режисьорът . “Винаги съм искал да създам филм, който да носи духа на седемдесетте, с свистящи наоколо коли и алтернативен поглед към прилагане на закона.”

В Хазард Каунти има две неща, на които винаги можеш да разчиташ: силен контрабанден алкохол и Бо Дюк зад волана на любимата си оранжева кола. За Шон Уилям Скот ролята на Бо го връща към детсвото му в Минесота. “Бях голям фен на сериала като дете”, разкрива героя, “и смятах, че ще е забавно да съм част от филма. Тези типове са просто две добри момчета, които обичат бързи коли, бързи жени и добър алкохол”.

 Ноксвил изпълнява ролята на Люк, по-големият братовчед на Бо, който е малко по-земен и опитен с жените.

“Бо и Люк са в основата си добри момчета”, споделя Ноксвил, “те просто са безрасъдни. Те уважават жените и  с удоволствие ударят тези, които не ги уважават. Но истинските неприятности, в които са се забъркали, са продажбата на контрабанден алкохол и превишаване на закона. “
“Ако снимахме филма през 1979, щях да наема Бърт Рейнолдс за ролята на Бо Дюк”, споделя Чандрасекар. “Исках да открия две момчета, които да въплъщават манталитета на Рейнолдс.  Шон притежава такава дива енергия, а Джони е много забавен бивш каскадьор и много добър актьор. Те създаваха перфектна комбинация от малко лудост с намек за южняшко бунтарсто.” 

“С Джони изкарахме чудесно по време на снимките”, казва Скот “и това си проличава на екрана. Той е луд и обича да си прекарва добре и затова знаех, че ще се сработим. Нямаше да направя филма без него.“

“Харесвам Шон, той е много шантав, но по възможно най-добрия начин”, споделя Ноксвил. “Страхотен и забавен е. Филмът беше много приятен за снимане.”
Докато Генерал Лий държи Бо и Люк на стъпка пред закона, тайното оръжие на братовчедката им Дейзи  са много специални къси панталони. За ролята на Дейзи Дюк е избрана певицата Джесика Симпсън. “Срещнахме се с почти всяка млада актриса в Холивуд, но търсехме момиче с истинско южняшко минало”, разказва Гербер. “Когато Джесика влезе в стаята, всичко в нея крещеше, че тя трябва да изпълни ролята. Не я избрахме, защото е прочута певица, тя просто влезе, направи страхотно прослушване и се открои пред другите с пристъствието и енергията си.”

За Симпсън, ролята е идеална за филмов дебют: “Харесвам Дейзи Дюк от дете”, споделя тя. “Тя определено беше модел за подражание, защото беше силна, много секси и винаги довеждаше работата докрай. Дейзи е типична американка, която е смела, наистина е загрижена за семейството си и винаги е готова да им помогне в труден момент.”

Симпсън също харесва и първото си филмово преживяване заедно с Ноксвил и Скот. “Шон и Джони ме взеха под крилото си и ме научиха на много неща”, разказва Симпсън. “По време на първия снимачен ден бях нервна и те ме накара да се почувствам удобно и да се успокоя.”

“Взимах уроци по екстремно шофиране и бойни техники”, добавя Симсън, “ но истинската работа за мен бяха тренировките с личния ми инструктор, за да изглеждам добре в късите панталони на Дейзи Дюк, защото те наистина не покриват много от тялото. Тренирах по два часа на ден и спрях захарта и пържените храни. Чувствах се уверена по време на филма, защото отделих много време и положих доста усилия в спортния салон.”    
Симсън участва и в саундрака към филма, където си партнира с Уили Нелсън - друг прочут изпълнител, който се включва както във филмовия саундтрак, така и в самия филм.

“Джей ме погледна и каза: “Кой не би искал Уили Нелсън за чичо?”, спомня си Гербер. “Предложихме му ролята и той отговори: “Ще се радвам да участвам, кога и къде се появявам?” 

“Уили въплъщава южняшката доброта на героя”, споделя Чандрасекар. “Той е и един от моите детски герои, така че да работя с него беше като сбъдната мечта.”
“Харесва ми актьорската игра, а и познавам Денвър Пайл лично”, казва Нелсън, “така че имах представа какъв е героят. Чичо Джеси се държи с Бо, Люк и Дейзи като със собствени деца.”

Във филма, чичо Джеси е хвърлен в затвора от дългогодишния си враг Бос Хог, който се опитва да открадне фермата на семейство Дюк по своя обичаен подмолен маниер. С марковия си бял костюм, бели ботуши и бяла кола, Джеферсън Дейвис Хог е предпазлив като лисица, твърд като язовец и много нечестен.
“Когато ми предложиха да играя Бос Хог, споделих с  група мои стари приятели и в началото те започнаха да се смеят. Не знам дали беше добър знак, но всички казаха: ‘Трябва да го направиш.’ Бос Хог е истински южняк, а аз съм израснал край много като него, така че ме привлече факта, че той е противен, гръмогласен, но изумително снизходителен към себе си.”

Докато Бос Хог е корумпираният комисар в Хазард Каунти, най-близкото нещо до прилагане на закона е шериф Роско Пи Колтрейн, който преследва братовчедите Дюк от деня, в който са започнали да ходят. За ролята Чандрасекар се обръща към уважавания актьор Ем Си Гейнър.
“Роско е дребнав тиранин, който няма никакъв опит като полицай”, споделя Гейнър. “Той не харесва братовчедите Дюк – те са по-стрйни, по-млади и по-готини и винаги са се отнасяли с него с определена доза презрение. “

Никой ядосан шериф не е завършен без несръчен заместник и това отличие  попада в некомпетентните ръце на Енъс Стрейт.  Винаги в немилост пред Роско, Енъс не може да си държи устата затворена в съблазнителното присъствие на Дейзи Дюк.

 “Винаги можеш да откриеш Енъс да търси Дейзи във всяко листо или облак.  Тя е причината, заради която става сутрин, а останалата част от деня е едно голямо бленуване за Дейзи Дюк “, обяснява Майкъл Уестън, който използва своето детско увлечение по секс символ, за да пресъздаде точно героя. “Това го вкарва в неприятности, защото му е трудно да опази информация от Дейзи, която помага на братовчедите Дюк.”

Докато създателите на филма връщат на екран всички, превърнали се икони, герои от оригиналния сериал, те добавят и няколко нови лица. Едно от тях е Полин, красива жена, която е отражение на провинциален чар и обект на обичта на чичо Джеси. Когато фермата на семейство Дюк е отнета, Полин им помага да изпълнят  плана за разбиване на Бос Хог и спасяване на Хазард Каунти.

За ролята, създателите на филма се спират на телевизионната икона от 70-те Линда Картър. “Полин е по-уравновесена от братовчедите Дюк”, обелязва Картър, “и тя се опитва да следи какво правят двамата роднини.”

“Когато започнахме кастинга за филма, ние съзнателно се стремяхме да наемем колкото се  може повече истински южняци, защото всички смятахме, че това ще създаде по-автентично усещане на филма”, обяснява Чандрасекар.

Духът на сътрудничество и енергията на Чандрасекар изпълват снимачната площадка на “Царете на хаоса” и водят до много нови добавки в сценария.
“В началото на всеки ден Джей преглеждаше сценария и питаше: “Как да направим тази сцена още по-забавна от написаното?”, разказва Ноксвил.  “Той наистина умее да работи с хората около него, да ги слуша и да включва идеите им във филма. Джей знае какво е смешно, но ако на някой му дойде по-добра идея, той ще използва нея вместо своята. Той е лишен от его, което позволи на филма да се превърне в истински екипен труд.”

 
 

Снимки

 

Mountain Bike Cup 2024 Mountain Bike Cup 2024 Mountain Bike Cup 2024
Съседната стая Съседната стая The Room Next Door
Партенопа Партенопа Parthenope
Благи деяния Благи деяния Kinds of Kindness



 
Cinefish.bg Cinefish.bg