Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Царете на хаоса

ШОФИРАНЕ И БЪРКОТИЯ - Царете на хаоса / информация за филма

The Dukes of Hazzard 2005
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ШОФИРАНЕ И БЪРКОТИЯ

02.7.2008  |   синефиш.бг
Докато екипът на продукцията подготвя огромно количество коли, необходими за филма, Шон Уилям Скот, Джесика Симпсън и Джони Ноксвил са заети с уроци по екстремно шофиране и бойни техники.

 “Когато актьорът кара кола на заден ход с голяма скорост, натиска ръчната спирачка и прави завой на 180 градуса, вятърът развява косата му по начин, който не може да бъде дублиран без да изглежда неестествено”, обяснява режисьорът Джей Чандрасекар. “Затова накарахме Шон, Джони и Джесика да посещават уроци по каскади.  Искахме те да бъдат въвлечени в действието и да ги поставим насред най-вълнуващите възможни ситуации.”

За снимките на най-опасните сцени, създателите на филма наемат “GO-Mobile” – специална снимачна платформа, която позволява машината, която се снима да се управлява от каскадьор от страннична кабина, а това създава впечатление, че актьорите шофират Генерал Лий, докато в същото време позволява да се поставят камери на различни места в и около автомобила и да се заснемат първокласни каскади.

“Чувството е невероятно - да практикуваш всички тези шофьорски маневри и да ги изиграеш пред камера”, споделя Скот. “Всички пищяхме, защото когато колата започне да се движи наистина бързо, това е най-ободряващата надпревара. След заснемане на сцената, видях как Джей тичаше по улицата и викаше: ‘О, боже, беше страхотно!’” 

“Беше изумително да се шофира в GO-Mobile”, добавя Ноксвил.  “Шон шофира през цялото време, защото шофьорската книжка на Люк е отнета.  Аз предимно седя и говоря, но дори и това беше забавно. Докато не ти пречи да засмучеш малко прах и мръсотия, с тази платформа можем да достигнем до наистина висока скорост. Шофиране в този филм беше страхотно.”

Освен сцените с шофиране, във филма има и някои бойно сцени. Такива са кадрите, при които Ноксвил полита към стена в свада в местното питейно заведение.

“Люк е фокусът на големия бой в бара и Джон тренира усилено месец с тежести и  треньори.” , обяснява Гербер.  “Той наистина се превърна в бойна машина.”
“Участвал съм в много кръчмарски свади (загубил съм всичките), но никога не съм прави, това на екрана”, споделя Ноксвил. “За снимките тренирах с Чад Стехелски, който е хореограф на много от бойните сцени в “Матрицата”. Не правя някакви шантави движения на жици, но се научих как да раздавам удари и  да хвърлям хората наоколо.  Раздирахме този бар три дни – беше страхотно за снимане.”

“Не искахме да чупим бутилки върху главите на хората  или да хвърляме някой на маса и тя да се счупи под него”, споделя Чандрасекар. “Координаторът на каскадите Дарин Прескот измисли няколко страхотни идеи. Заедно с екипа си той създаде наистина интересен бой с добра хореография.”

Въпреки че всеки е голям почитател на кариерата на другия, филмовите и музикални легенди Бърт Рейнолдс и Уили Нелсън никога не са работили заедно преди снимките на “Царете на хаоса”. А в този филм те са врагове и имат причини да се бият един с друг.

“Уили е един от моите герои, винаги е бил и ще бъде такъв”, заявява Рейнолдс, “Той е икона в най-истинския смисъл на думата. Възхитен съм, че ще работя с него – той наистина е съвременен Джон Уейн. Но Уили е толкова уравновесен човек, че никога не е удрял никого в живота си. Според щеше да е страхотен в раздаването на удари, докато е пял по долнопробни заведения, но той ми каза: ‘Никога не съм удрял, защото докато работех бях твърде зает да отбягвам бирените бутилки.”

“Бърт ми е стар приятел, но никога не съм мислел, че ще имам възможност да роботя заедно с него в толкова голям филм”, казва Уили Нелсън. “Много се забавлявах в този филм и за мен бе чест да деля екрана с Бърт. Прекарах първия снимачен ден в удари да го сваля бюрото му, а той прекара втория  ден в удари да ме свали от стола.”

 
 

Снимки

 

Mountain Bike Cup 2024 Mountain Bike Cup 2024 Mountain Bike Cup 2024
Съседната стая Съседната стая The Room Next Door
Партенопа Партенопа Parthenope
Благи деяния Благи деяния Kinds of Kindness



 
Cinefish.bg Cinefish.bg