Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Не може да бъде!

ЗА ФИЛМА - Не може да бъде! / информация за филма

Stranger Than Fiction 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ФИЛМА

11.7.2008  |   синефиш.бг
Една привидно нормална сутрин самотният данъчен агент Харолд Крик започва да чува женски глас, който разказва всяко негово действие, мисъл и чувство с обезпокоително прецизна точност. Внимателно контролираният живот на Харолд се преобръща с главата надолу от това описание, което само той долавя. Когато гласът заявява, че Харолд Крик ще срещне неминуемата си гибел, той осъзнава, че трябва да открие жената, която пише неговата история и да я убеди да промени края.
Гласът в главата на Харолд се оказва на известната преди години, но сега почти забравена писателка Карън „Кей” Айфъл (Ема Томпсън), която е бори да довърши вероятно най-добра си книга. Остава й единствено предизвикателството да си представи начина, по който да убие главния персонаж, но това което не знае е, че Харолд Крик е истински човек и по неясен начин узнава намеренията й.

За да се влошат нещата още повече, издателят на Кай е изпратил упоритата асистентка Пени Ешър (Куин Латифа), за да притисне пистелката да завърши книгата си и да приключи един път завинаги с Харолд Крик. Отчаяно опитващ се да вземе отново контрола върху съдбата си и да избегне преждевременната смърт, Харолд търси помощ от литературния теоретик Джулс Хилбърт (Дъстин Хофман), който предлага Харолд да промени съдбата си като превърне живота си от трагедия в комедия. Професор Хилбърт предлага на Харолд да следва една от най-използваните комедийни формули: любовна история между двама души, които се мразят. Това предложение кара Харолд да предприеме необещаващо ухажване на свободолюбивата Ана Паскал (Маги Гиленхал). 

Докато Харолд преживява истинската любов и истинския живот за първи път, той смята, че е избегнал съдбата си и няма и не може да умре докато историята му следва всички украшения на комедията. Но Харолд не знае, че в трагедията на Карън Айфъл, главните герои винаги загиват в момента, когато имат най-много причини да живеят. Харолд и Кей откриват себе си в неизследвана област, в която всеки от тях трябва да прецени стойността на човешкото съществуване и на безсмъртното произведение на изкуството: история за вечните неща - живота и смъртта... и данъците.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Съседната стая Съседната стая The Room Next Door
Партенопа Партенопа Parthenope
Благи деяния Благи деяния Kinds of Kindness



 
Cinefish.bg Cinefish.bg