Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Не може да бъде!

ЗА АКТЬОРИТЕ - Не може да бъде! / информация за филма

Stranger Than Fiction 2006
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА АКТЬОРИТЕ

11.7.2008  |   синефиш.бг
Уил Ферел (Харолд Крик) се превърна в един от най-популярните актьори благодарение на запомнящото си участие в седем последователни сезона на телевизионното шоу „Saturday Night Live” от 1995 г. до 2002 г. Концентрирайки се върху изявите си на големия екран, той постигна звезден статус с участията си в редица успешни комедии като „Елф”, „Омагьосване”, „Рики Боби: Лудият на макс”, „Старата школа” и „Продуцентите”, като за последния бе номиниран през 2005 г. за „Златен глобус” в категорията Най-добър актьор в поддържаща роля в мюзикъл / комедия. Наскоро той работи с режисьора Уди Алън в „Мелинда и Мелинда” и озвучава Мъжът с жълтата шапка в анимационния хит „Curious George”. Роден в Ървайн, Калифорния, той посещава Южнокалифорнийския университет, специалност Спортна информация и работи в спортния отдел на местна кабелна телевизия. Решава да запише курс за импровизаторска комедия в известния Groundlings Theatre в Лос Анджелис и скоро става постоянен изпълнител. След известно време той се явява на прослушване за “Saturday Night Live” и става един от най-запомнящите се и ценни актьори в шоуто.

Поредица малки роли в телевизионни сериали (“On Our Own,”  “Grace Under Fire”, “Living Single”) водят до участията му в такива игрални филми като „Остин Пауърс”, „The Thin Pink Line”, „Момчетата от предградията”, „Една нощ в Роксбъри”. Изявите му продължават във филмите „Дик”, „Superstar”, „Drowning Mona”, „Мъж на всички жени”, „Остин Пауърс: Шпионинът любовник”, „Джей и мълчаливият Боб отвръщат на удара”, „Зулендър” и „Разходка с лодка” преди да направи пробиви с филми като „Старата школа” с Винс Вон и Люк Уилсън и „Елф”, където играе ролята на наивен помощник на дядо Коледа. Приема ролята на наперения новинар от 70-те години на миналия век във „Водещият”, на който е и съсценарист, която затвърждава статуса му на киноактьор. Последните му проекти са „Blades of Glory” с Джон Хедър и Уил Арнет и „Момчетата от предградията 2”, където отново работи с режисьора Тод Филипс.  

Маги Гиленхал (Ана)
е една от  най-талантливите млади актриси на своето поколение. За участието си в приетия с възторг от критиката филм „Секретарката”, където партнира на Джеймс Спейдър, тя получи много номинации и награди, включително номинация за „Златен Глобус” за най-добра актриса в комедия / мюзикъл и наградата на Чикагската филмова критика за обещаваща млада актриса. Следват участия във филмите „Екстаз” на режисьора Дон Рос с Лиза Кудроу и Том Арнолд и „Trust the Man” с Джулиан Мур, Били Кръдъп и Дейвид Духовни, „Световният търговски център” на режисьора Оливър Стоун с Никълъс Кейдж и Мария Бело и „Къща чудовище”. Други нейни филми са „Sherrybaby”, разкаващ за осъдена жена, която се бори едновременно с наркотичната си пристрастеност и за възвръщането на родителските права над дъщеричката си. Преди няколко години Гиленхал направи запомнящи се изпълнения на роли във филмите „Casa De Los Babys” на Джон Сейлес с Дарил Хана и Лили Тейлър и „Усмивката на Мона Лиза” на Майк Нюъл с Джулия Робъртс, Джулия Стайлс и Кирстен Дънст, а също „Адаптация” и „40 дни, 40 нощи”. Дебютът й в киното е през 1992 г. в „Waterland” с Джеръми Айрънс и Итън Хоук.   

Освен в киното, Джиленхал радва с таланта си и зрителите на театрална сцена. Тя играе ролята на Алис в адаптацията на „Отблизо” на Патрик Марбър под режисурата на Робърт Игън, а през 2004 г. участва в пиесата на Тони Къшър „Homebody/Kabul”.

Дъстин Хофман (Джулс Хилбърт)
е носител на две статуетки Оскар® и седем пъти е номиниран от Академията. Той продължава да добавя изключителни изпълнения към богата си кариера с разнообразни образи. Хофман привлича вниманието на световната публика с ролята си на Бенджамин Брадок в номинирания за Оскар® филн „Абсолвентът” на режисьора Майк Никълс. Оттогава той има шест номинации за изпълненията си във филмите „Среднощен каубой”, „Лени”, „Тутси”, „Да разлаем кучетата”. През 1979 г. той печели статуетката за „Крамър срещу Крамър” и отново през 1988 г. за „Рейнмен”. Освен „Не може да бъде!”, сред последните му проекти е „Парфюмът” на режиьора Том Тиквер по едноименния роман на Патрик Зюскинд, където Хофман играе ролята на Джузепе Балдини. Наскоро актьорът завърши работата си във филма на Зак Херм „Mr. Magorium's Wonder Emporium” с участието на Натали Портман. Сред последните му участия са комедията „Запознай ме с вашите” с Бен Стилър, Робърт де Ниро и Барбра Стрейзънд, „I Heart Huckabees” с Джуд Лоу, Наоми Уотс, Марк Уолбърг и Джейсън Шуорцман, „Пътят към Невърленд” на Марк Форстър с Джони Деп и Кейт Уинслет и съдебния трилър „Присъда за продан” с Джон Кюсак и Джийн Хекман. Други негови филми са „Лунният път”, „Поверително”, „Сфера”, „Жана д’Арк”, „Цялото президентско воинство”, „Дик Трейси, „Били Батгейт”, „Луд град”, „Герой”, „Слийпърс”, „Хук”, „Зараза”.

Хофман има внушителна кариера и на театрална сцена. Той дебютира на Бродуей през 1961 г. с роля в “Готвач за господин Генерала”. За един сезон се присъединява към театралната трупа на Бостън, след това се връща в Ню Йорк, за да работи като асистент-режисьор в “Поглед от моста” на Артър Милър. Той продължава да играе на сцената в продукции като “Hurry, Noon and Night”, “Пътуването на петия кон” и във фарса “Е?” на режисьора Алън Аркин, за което печели наградите “Theater World” и “Drama Desk”. Играта му в привлича вниманието на режисьора Майк Никълс, който му дава главната роля в “Абсолвентът”. През 1969 г. се връща на Бродуей, за да изиграе главната роля в “Jimmy Shine” от Мърей Шизгал. Други постановки с негово участие са „Смъртта на търговския пътник”, „Венецианскят търговец” и други.
Куин Латифа (Пени Ешър) е уважавана музикантка, имапресарио, телевизонна и киноактриса. Надарена със стил, Куин Латифа има изумителен успех в Холивуд през последните години. Тя получи възторжени отзиви от критиката, номинация Оскар® за Най-добра актриса в поддържаща роля и номинация за „Златен глобус” за ролята си на Мама Мортън в мюзикъла „Чикаго”. Тя участва в хита на Disney „Нагоре с краката”, на който е и изпълнителен продуцент, в римейка на „Такси”, „Салон за красота”, а също озвучава мамутът Ели в продължението на анимационния блокбастър „Ледена епоха 2: Разтопяването”. Последният й проект е филмът на HBO “Life Support” по действителен случай.

Тя е доказала, че гласовите й качества са равни на актьорския й талант във филмите „Living Out Loud” и „Чикаго”. Миналата година Латифа се завърна на музикалната сцена с платинения си албум “The Dana Owens Album,” колекция от вечни класически песни. С разтърсващия си дебют през 1989 г. “All Hail the Queen” тя постави нов визуален и концептуален стандарт за рапърка. Албумът й донесе награда „Грами” за Най-добро солово рап изпълнение през 1994 г. и още четири номинации за „Грами”.
Ема Томпсън (Карън Айфъл) е родена в Лондон в семейството на театралния режисьор Ерик Томпсън и актрисата Филида Лоу. Ема Томпсън е завършила Английски език в Кеймбридж и още като студентка дебютира на театрална сцена в пантомимен състав. През 1983 г. тя получава широко одобрение за изпълнението си в телевизионния сериал "Alfresco", "Election  Night Special” на Джаспър Карът, "The  Crystal  Cube" и "Celebration." Представя и самостоятелно представление "Short  Vehicle" на Фестивала в Единбург.

Голяма известност й носи участието в комедията „The Tall Guy” с Джеф Голдблум и Роуан Аткинсън. Следват „The Winslow Boy" и "The Fortunes of War”, „Tutti Frutti”. През 1988 г. тя играе в „Хенри V” заедно и под режисурата на Кенет Брана, следва „Обърни се с гняв назад” и постановките „Сън в лятна нощ” и „Крал Лир”. През 1991 г. Томпсън отново партнира на Кенет Брана в „Отново мъртва” и „Много шум за нищо”. Печели първата си награда Оскар® за „Имението Хауърдс Енд” и отново е номинирана за „Остатъка от деня”. И в двата филма й партнира Антъни Хопкинс под режисурата на Джеймс Айвъри. През 1993 г. Томпсън получава и номинация за Най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си във „В името на отца” с Даниел Дей-Луис на режисьора Джим Шеридън. Томпсън играе главната роля и е сценарист на адаптацията за кино на „Разум и чувства” на режисьора Анг Лий, която й носи Оскар® за Най-добър сценарий, както и много други награди сред които „Златен глобус”, награда на Бостънската филмова критика, Гилдията на сценаристите и други.

Последните й участия са в телевизионния филм на HBO  "Wit"  за който получи номинация за „Златен глобус” и „Еми” и адаптацията на режисьора Майк Никълс "Ангели в Америка" с участието на Мерил Стрийп и Ал Пачино. Други нейни филми са „Imagining  Argentina” на Кристофър Хамптън с Антонио Бандерас, хитовата романтична комедия „Наистина любов” на Ричард Къртис, „Хари Потър и Затворника от Азкабан” и „Нани МакФий”, на който тя е и сценарист.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Съседната стая Съседната стая The Room Next Door
Партенопа Партенопа Parthenope
Благи деяния Благи деяния Kinds of Kindness



 
Cinefish.bg Cinefish.bg