Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Speed Racer

Семейство Рейсър, техните приятели и врагове във филма Спийд рейсър - Speed Racer / информация за филма

Speed Racer 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Семейство Рейсър, техните приятели и врагове във филма Спийд рейсър

28.4.2008  |   синефиш.бг

Има два елемента в центъра на “Speed Racer”—състезаването и семейство Рейсър, които са много тясно обвързани. „Семейство Рейсър живеят за спорта, в края на краищата, фамилното им име е Рейсър”, казва с усмивка Емил Хърш. “Те работят в екип и всичко се свежда до работата им заедно и вземането на правилните решения. Мисля, че това е в сърцето на историята и привлекателното в нея- всички вземат участие в приключението”. I think that’s what makes the heart of the story appealing—everyone gets to participate in the adventure.”

Домът на семейство Рейсър се намира в една идилична провинциална семейна къща, където Татко Рейсър строи болиди в гаража си, а неговата най-голяма гордост, Мач 5, заема централно място в хола. Мама Рейсър е упората на семейството, която внася спокойствие в него, дава съвети, а и да не забравим да споменем, че прави много вкусни сладки. По-малкият брат в семейство Рейсър, шегобиецът Спритъл и домашния любимец, шимпанзето Чим-чим винаги намират начин да се включат в играта, като се возят в багажника на Мач-5 илис е крият по неочаквани места. Трикси, вярната приятелка на Спийд, показва своята преданост към каузата на семейство Спийд от своя розов хеликоптер, с който кръжи над пистата. Спарки предлага своите надеждни услуги в ролята на доверения механик на автомобилите на Татко Рейсър.

За главната роля, Хърш остава в съзнанието на филмовите продуценти, дори и след провеждането на изчерпателен кастинг на територията на три континента, измежду хиляди други актьори. ‘не можех да повярвам, когато ме одобриха за тази роля. Навремето гледах тази анимация вкъщи, докато си хапвах закусвах пред ТВ сутрин. Гледал съмв секи еидн епизод. Голям фен съм и на трилогията „Матрицата”, за това за мен е огромна чест да см във филм на братята Уашовски.”

“Когато видяхме Емил за първи път, мигновено усетихме таланта му и младежкото му излъчване, нужно за тази роля”, споделя Джоел Силвър. «По това време филмът „Into the Wild” не беше излязъл, но бяхме уверени в неговата способност да изиграе главната роля във филм.”

Кристина Ричи е в ролята на Трикси, романтичното увлечение на Спийд, която е негова приятелка и фен отще от гимназията. Умна, притежаваща стил и силен дух, Трикси подкрепя Спийд във всяко негово начинание, като фо направлява по опасните трасето от разстояние в своя хеликоптер.

Ричи казва
«Трикси ми харесва, защото винаги е готова за приключения и прави всичко, което и мъжете във филма. Измисля стратегии заедно със Спийд, управлява хеликоптер и дори знае кунг-фу —и всичко това по- един много сладък момичешки начин. Тя е както женствена, така и малко мъжкарана, което я прави забавна”.

Друга опора в света на Спийд е Мама Рейсър, в чиято роля е Сюзън Сарандън. Актрисата, носителка на Оскар е привлечена към проекта от историята на Уашовски, която подчертава влиянието, което оказва едно сплотено семейство.
«Допада ми идеята,че семейство Рейсър живее в едно малко местенце, потънало в безвремие, където все още всички заедно сядат около масата всяка вечер”, казва тя. „Мама Рейсър е нещото, което ги дръжи заедно”.

Татко Рейсър, в чиято роля е Джон Гудман, е изключителен дизайнер на коли и инженер, който строи болиди на Спийд, също както и за брат му Рекс преди. „Той строи коли заедно още като Спийд е дете”, казва Гудман. Предан и независим, воден от страстта си към спорта отколкото към печалбата „Татко Рейсър подхожда изключително предпазливо към офертата на Роялтън”, добавя Гудман. „Той тайничко се надява, че Спийд ще я отхвърл, но оставя Спийд все пак да вземе това решение сам за себе си”.

Допринасяйки със своя дял към историята са странното динамично дуо- Спритъл, най-малкият член на семейство Рейсър, и неговият домашен любимец шимпанзето Чим-чим. Двамата винаги се забъркват в нещо, но обикновено са забравяни от големите и затова прибягват до изобретателност ри намирането на прилючения за забавление, като например да се возят в багажника на Мач- 5.

“Спритъл е малко палаво момче, което подражава на възрастните”, казва актьора Поли Лит. „Всички го подценяват и прекалено много го покровителстват, защото е дете, но това което не знаят е, че въпреки че е малък, той е пълне със знания за автомобили и състезание и иска да бъде част от всичко. Ако можеше да стане по неговата щеше да се намъква в багажника на болида Мач-5 за всяко рали.”

Лит казва, че това е роялта-мечта за него, след като е избран измежду 250 други деца. „Отдаде ми се възможността да прекарам лятото на снима1на площадка в Берлин и да се занимавам по цел ден със шимпанзета, какво по-готино от това”, възкликва Поли.

В ролята на Чим-чим са всъщност две шимпанзета Уили и Кензи. Има само две или три шимпанзета в света, които са тренирани точно за такава роля
», казва координатора на животните След Рейнълдс. Уили е на 3г. Като по-голям е напреднал в обучението, докато Кензи е на 2 г. и е негов дубльор».

Тъй като Спритъл и Чим са неразделни на снимачната площадка, беше много важно да изградят връзка помежду си. Този процес отнема 8 седмици, като Поли прекарва до 2-3 часа на ден с Уили и Кензи и постепенно те свикват с него, а и той се държи естествено и уважително с тях”, отбелязва Рейнълдс.

Когато осъзнава, че Спийд Рейсър се издига бързо и представлява потенциална заплаха за неговото първенство в спорта—магнатът милиардер Арнолд Роялтън, основател на международната корпорация Роялтън Индъстрис отправя примамлива оферта на Спийд, която му дава достъп до най-новото в състезателния спорт.

“Роялтън предлага на Спийд сделката на живота му, но не безусловно”, казва Хърш. „Той трябва да избере между това да пилотира за Роялтън за много пари и да продължи да се състезава като независим срещу едни от най-силните състезатели в кръга. Когато Спийд отхвърля офертата, Роялтън заплашва Спийд, като му казва, че всички състезания са нагласени и че той никога повече няма да победи, ако не се състезава на страната на Роялтън. От този момент натататък, Спийд иска да предпази този любимия си спорт от влиянието на Роялтън”.

За ролята на алчния собственик на Роялтън Индъстрис, братята Уашовски избират талантливия британски актьор Роджър Алъм, с който са работили заедно над „V за Вендета”. Алъм описва Роялтън, като човек, който се е издигнал от нищото благодарение на амбицията си и успешния си бизнес, за който е дал много и от който е направил огромна индустриална империя. Той е толкова влиятелен, че мисли, че може да предреши всяко състезание”.

Последният му план се състои в това да манипулира две конкуретни семейства в WRL: Musha Motors и Togokahn Motors. Г-н Муша оглавява Musha Motors и в ролята му е японския актьор Хироюки Санада.

„Г-н Муша е истински бизнесмен”, отбелязва Санага. „Той иска да притежава своя конкурент, Togokahn Motors, от много време. Роялтън знае това и му предлага сделка да му даде Togokahn за замяна за неговия пазарен дял на transponder foundry. Тази сделка ще позволи на Роялтън да контролира този пазар”. Санада е израснал с японската версия на “Mach Go Go Go” в неговата родна страна Япония. „Още си спомням рефрена в началото”. „Speed Racer’ е емблематична японска анимация останала в американската история, а братята Уашовски винаги остават в историята със своите филми и съм щастлив да съм част от този проект”.

Корейската поп сензация Рейн също оставя своите следи в историята като наскоро е в класацията на списание Тайм за „Топ 100 на Най-влиятелните хора по света”. Рейн дебютира в американското кино с ролята си на Taejo Togokahn, пилота на Togokahn Motors.

В ролята на Инспектор Детектор, който е надушил плана на Роялтън да завземе Togokahn Motors е германския актьор Бено Фурман. “Инспектор Детектор разследва корупцията в Световната състезателна лига от години наред”, казва Фурман. “Сега се е съюзил с Рейсър X и са много близо до разкриването на заговора на Роялтън, но имат нужда от съдействието на Спийд, за да стигнат до края”.

Въпреки, че процесът на събиране на международен актьорски екип не е лесен, Анди и Лари са се справили чудесно с населяването на света на ‘Speed Racer
» с един истински международен екип от актьори.


 
 
[+] Vagabond
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Vagabond
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Калина Гарелова
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 56/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg