Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Speed Racer

Болидите, пистите и раждането на “car-fu” във филма Спийд рейсър - Speed Racer / информация за филма

Speed Racer 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Болидите, пистите и раждането на “car-fu” във филма Спийд рейсър

28.4.2008  |   синефиш.бг

Светкавичният болид на Спийд Реисър Мач-5 е най-разпознаваната кола на екрана по целия свят. С агресивния си профил и лъщящ бял кант с червено ‘M’, изрисувано на капака, този болид се е запечатал в съзнанието на многобройните фенове на “Speed Racer” по света. „При осъвременяването на дизайна на болида, накрая се спряхме на полу-ретро лъскав стил”, казва дизайнерът на продукцията Оуен Патерсън

Батята Уашовски решават да запазят тази икона от оригинала, защото изглежда наистина уникална и извън времето. Просто са надградили над модела като въвеждат ново поколение от линията на Мач- Мач 6. Както може да се очаква, братята искаха да покорят нови величини с този модел, като дизайнът е подходящ само за рали в Световната състезателна лига, като се придържат към оригиналните цветове и дизайн под формата на буквата ‘M’ както при Мач-5.”.

В допълнение, Лари и Анди измислят ново име на Мач-6 и колите от тази класа във филма- наричат ги ‘T180’ заради способността им да завъртат колелетата си на 180 градуса и да се плъзгат настрани”. Петерсън и неговият екип започват работа над дизайна почти година преди снимките, а да създадат над 100 индивидуални модела. «Събрали сме едни от най-талантливите в бранша- топ дизайнерите в автомобилната индустрия» казва Хил.

След като дизайнът е одобрен, той бива моделиран и оцветен дигитално. Мач-5 на Спийд и Shooting Star на Рейсър X физически са построени в реален размер за някои от сцените scale. И въпреки, че можеш да седнеш зад волана, колата не потегля наникъде, а е задвижвана от специално инзсталирани ленти. Всички високоскоростни екшън сцени на сблъсък между колите са заснети дигитално.

Колкото и впечатляващи да са колите, те се нуждаят от достатъчно драматична писта, за да покажат на какво са способни. “Братята Уашовски искат пистата да е кръстоска между гигантски ски слалом и парк за скейтборд. Направени са четири уникални по същността си писти.


 
 
[+] Vagabond
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Vagabond
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Калина Гарелова
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 56/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg