Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Любовни срещи от различен вид

Любовни срещи от различен вид
Толкова чувствен тийнейджърски филм отдавна не е минавал по нашите екрани.
Cinefish.bg

Рецензии
Любовни срещи от различен вид

17.01.2009, 12:27  |   Видяна: 10494  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
От Мариана Иванова

Любовта е малко трудно понятие в днешно време. Хем нищо не можело да я промени, хем обаче нямала нищо общо с тази от преди векове. От една страна колко му е да обичаш някого - по-лесно от това няма, то хранене и поливане не иска, даже и пари, изпитваш го безплатно. От друга обаче иска и трите неща умножени по много. Всъщност Тя е изискващо много усилия и действия чувство. Ако е истинско де, вариациите му и изродените му форми са друга тема на разговор.

Как стоят нещата на кино обаче - ами много по-ведро и щастливо. Като например в премиерния филм на Тандем „Здрач”, който се оказа хубава изненада. Защото когато се настроиш да гледаш вампирски филм, а получиш любовна история си е положително. Едва ли ще бъде така за „жадните” за червени очи и кръв зрители.

Здрач” е от онези американски филми, които като ги гледаш и ти се иска  да живееш поне за малко в провинциална Америка. Всичко им е подредено и условията са като в големия град, само че е по-спокойно и по-дъждовно в случая. Няма проблем с интернета и местните не разчитат на градския транспорт, защото разполагат с личен. Една от причините, поради която лентата може би не ви говори нищо е липсата на звездни актьорски имена в нея. Затова пък двамата млади Кристън Стюарт /в ролята на Бела / и Робърт Патинсън /Едуард/ играят повече от всеотдайно и добре. Всъщност благорение на тяхното убедително превъплъщение, „Здрач” прилича на любовна приказка.
Толкова чувствен тийнейджърски филм отдавна не е минавал по нашите екрани. Направо ти се иска да повярваш, че всичко това – огромната сила на любовта, жертвоготовността, себеотдайността, убедеността, че заради определен човек си готов на какво ли не – е възможно. После обаче разумът в теб ти подшушва „а дали не е така, защото единият от двамата не е много човек, а направо си е вампир”. Мдаа и защото е невъзможно, затова е толкова истинско, дълбоко, хубаво, завинаги и т.н.

Както и да е, филмът е идеален за тинейджъри, като е препоръчително все пак да не пробват да се качват по боровете и да летят, както му идва отвътре на Едуард. Може ако искате да впечатлите своята Бела да измислите друг начин – по-безопасен, но също толкова мил.

Още рецензии
Консервираният Джим и Навитакът Кери
Джоли + Истууд = на много добър филм
За полицаите, семейството и съвестта

Любов по австралийски
Четири Коледи - не, благодаря

Вики, Кристина, Барселона, Хавиер и Пенелопе
Денят, в който за пореден път Земята продължи да се върти
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 09:39
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg