Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Грешният Уил и неговите седем подаръка

Грешният Уил и неговите седем подаръка
Уил Смит е драма, мъка, любов, вина и болка.
Cinefish.bg

Рецензии
Грешният Уил и неговите седем подаръка

06.03.2009, 18:50  |   Видяна: 3416  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Саможертвата не е модерна в днешно време. Чувството за вина също. Изключение е да лишим от нещо себе си и да предпочетем да сътворим  в замяна нещо за другия. Безрезервно, умишлено и  убедено. С ясната цел това да ни донесе удовлетворение и да ни помири(малко). Днес всички гледаме да проверим и пресметнем активите и приходите от всеки свой ход. Дали ще имаме полза, а не колко ще спечели душата ни.

За такива неща ни размисля филмът на Габриеле Мучино „Седем души”.  Два филма на италианеца са показвани в България - „Последна целувка” (2001) с апенинската звезда Джована Мецоджорно и „Преследване на щастието” (2006), в който Мучино работи за първи път с Уил Смит. И двата филма са дълбоко драматични, създадени по всички правила на жанра.

В „Седем души” не откриваме нищо ново. Отново съжетът е тип „много сълзи, много мъка” или мъж, който не може де се примири с нещастията, които е причинил на седем души иска да амнистира своята душа като помогне на други седем, които го заслужават. Толкова тъжно, че ти се доплаква само докато гледаш трейлъра…

Между сцените с бледата умираща Емили (Росарио Доусън) и смазаното лице на Бен (Уил Смит), в мелодрамата може да обърнете внимание на три неща, които си заслужават.

Едното е огромното куче на Емили, второто е нейната прекрасната ретро печатна машина, а третото е играта на г-н Смит. Доказалият се комик и екшън герой за втори път ни показва, че може да се „стане”  обикновен човек. А такива роли най-трудно се играят, защото да за да изиграеш такъв персонаж се налага да го изживееш, не просто да се превърнеш в някой друг. Уил Смит е драма, мъка, любов, вина и болка. Много болка и начертан план за възмездие. И нищо не е в състояние да го отклони от плана му.

Седем души” е трогващ по италиански – както само те могат да изследват сърцето на страдащия човек. От друга страна е доста клиширан, което дразни и натежава. Но дали пък последното твърдение не се дължи на факта, че това което виждаме във филма ни се струва все по-странно, неестествено, нелогично и ненужно. Дано не е така.

Гледай трейлъра на филма Още рецензии:
Мастилено сърце
Хотел за кучета

Punisher: War Zone
"Интернешънъл" – обичаен екшън-трилър, но не съвсем

Данте 01

Интернешънъл финансови измами

Дългият път от Кънектикът до Париж
Жената чудо

Завръщане в Брайдсхед
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 18.11.2010, 01:23
Оценка: -1
1 гласа

И Уил Смит, и филмът са просто страхотни

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg