Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии На жените с любов

На жените с любов
Женските филми са особена порода филми. Те са много любими на жените, а мъжете задължително ги избягват.
Cinefish.bg

Рецензии
На жените с любов

01.05.2009, 13:40  |   Видяна: 5573  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
Женските филми са особена порода филми. Те са много любими на жените, а мъжете задължително ги избягват. След премиерата на пълнометражния „Сексът и градът” миналата година през май, дамите чувстват съвсем основателен глад на дамски сълзи, сплетни, драми и любови.

Пролетта отново дойде, а с нея и новият женски филм! Той е със семплото заглавие „Жените” и е направен от жена, което е доказателство за високото ниво на естроген, което струи от лентата. В главните роли са доказали се актриси като Анет Бенинг, Мег Райън, Джейда Пинкет Смит, Ева Мендес, Бет Мидлър, Кансид Берген и др.

Жените е колкото далеч от нас, толкова и близо. Явно защото независимо от размера на банковата сметка, броя на децата и сексуалната ни ориентация, жените сме еднакви. Навсякъде има приятелство, предателство, лични интереси и разбити сърца. Очарователните дами се справят блестящо с превъплъщаването в характерите на героините си. Всяка една прилепва към образа си като скъпо бельо, което й стои сякаш е шито за нея.

Най-впечатляващи са изпълненията на двете гранд дами Анет Бенинг и
Мег Райън. Анет играе редакторката Силви и сякаш дълго е репетирала как точно да си държи телефона и да гледа към Таня (Деби Мейзър), все е едно тя е кашон от улицата. Мег Райън, която се бе поизгубила в посредствени роли („Новото гадже на мама”(2008), тук блести с невероятно присъствие – същото, с което ни спечели с комедиите си през 90-те. Героинята й Мери й се налага да се промени в много неща, което прави ролята й по-трудна.

Жените поглежда към повечето неща, които вълнуват всички жени - приятелството, децата, шопингът, работата, собственото удовлетворение, вслушването или „не” в съветите на мама и т.н.

Едва ли ще има дама, на която да й e скучен този филм. Пък и ние притежаваме уникалната способност да извличаме изводи от всяка история, независимо дали е споделена на екрана или на срещата на живо в събота следобед. Така се оглеждаме в проблемите на приятелките си и ставаме по-внимателни. Така, че филми като „Жените” определено ни харесват защото си взимаме някоя полезност, която може да употребим при възможност.



Ако все още не сте гледали трейлъра :-) Още рецензии:
X-мен Началото: Върколак
За тези, които имат сетива за „четене”
Кумът, моят приятел
Огън в кръвта: Високо напрежение

Четецът
Обичам те, човече
Кървавият Свети Валентин 3D
На крачка от заспиването

На крачка от смъртта
Ченгето на мола
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg