Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Тя ме откри

Тя ме откри
В резюме, не съм съвсем уверен дали "Тя ме откри" е по-подходящ за киносалон или приятна вечер у дома с чаша топло какао
Cinefish.bg

Рецензии
Тя ме откри

20.02.2009, 10:02  |   Видяна: 3449  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Ангел Генчев

Макар и с известно закъснение, последният до момента филм на Хелън Хънт, и което е по-значимото - неин първи опит като режисьор на пълнометражна продукция - вече е по родните екрани. "Тя ме откри", освен това, е и адаптация по едноименния роман на американската журналистка Елинор Липман.

Действието се фокусира върху епизод от живота на Ейприл Епнър - детска учителка, наближаваща четиридесетте, но все още несъумяваща да зачене собствено дете. Както и нежелаеща да осинови, до голяма степен плод на факта, че тя самата е такава. В същото време се разделя със съпруга си, което съвпада с кончината на доведената и майка, и като цяло ситуацията, в която изпада, не изглежда никак розова. Нещата обаче изненадващо вземат остър завой, щом среща не само разведения - и малко особняк като всеки писател - Франк, но и ексцентричната си родна майка, водеща на сутрешно шоу. Разбира се, следват доста катаклизми и конфузни моменти, докато целият този пъзел се намести и достигне естествения си щастлив завършек.

Всъщност въпреки солидната си драматична основа, "Тя ме откри" повече се доближава до романтична комедия - и може би е добър пример за онази специфична комбинация, която наричат драмедия. Филмът е едновременно достатъчно трогателен, без да прелива чашата, приятно забавен - също без да изпада в крайности, не твърде нежен, за да започне да розовее, и като краен резултат изключително разпускащ.


Трейлър с български субтитри Без съмнение последното се дължи и на великолепната игра на четиримата главни изпълнители, начело със самата Хелън Хънт в ролята на Ейприл. Под кожата на леко объркания Франк влиза Колин Фърт, който безспорно има завиден опит в сродни филми, докато образът на почти безличния полубивш съпруг е поверен на Матю Бродерик и му пасва просто идеално. Изборът на многократната носителка на Грами и комедиант Бет Мидлър за ролята на екстравагантната телевизионна дама също е безкрайно удачен, а към всички тях можем да добавим и Бен Шенкман, макар и появите на брата на Ейприл - Фреди - да са по-епизодични.

В резюме, не съм съвсем уверен дали "Тя ме откри" е по-подходящ за киносалон или приятна вечер у дома с чаша топло какао, но и в двата случая е филм, който може да осигури час и половина наистина приятно изживяване, и ако търсите подобно усещане, то едва ли ще сгрешите, избирайки именно него.



Още рецензии:
Странният случай с Бенджамин Бътън
Петък 13-ти
Предател
Розовата пантера 2

Индийската приказка на Бойл
Победеният и победителят
Решението на валкириите не е в полза на Сингър
Няма никакви съмнения
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 16.11.2010, 04:33
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
tihomirboe... Неутрално
2 13.11.2010, 09:12
Оценка: -1
1 гласа

SUPER

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg