Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Патологични срещи от познатия вид

Патологични срещи от познатия вид
Филмът на Марк Шулерман „Патология” разказва за група специализанти, чиято суета им помага да забравят Хипократовата клетва и да възприемат това с което се занимават като игра
Cinefish.bg

Рецензии
Патологични срещи от познатия вид

04.10.2008, 13:14  |   Видяна: 2798  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Медицината е нещо гениално, космическо, недостъпно, сложно. Винаги съм мислила, че един човек трябва да притежава нещо свръхестествено за да стане лекар. Представям си тая наука като висша математика и трябва да можеш не само да научиш хилядите формули, но и да можеш да ги прилагаш в изчисленията. Посвещаването на тайния лабиринт на човешкия организъм ти дава права, за спазването на които докторът трябва да притежава интелигентност и морал.

Един от премиерните филми тази седмица се фокусира върху патологиите – грозните й проявления на науката. Филмът на Марк Шулерман „Патология” разказва за група специализанти, чиято суета им помага да забравят Хипократовата клетва и да възприемат това с което се занимават като игра.
Патология” /като започнем от заглавието/ е от типа ленти, които са създадени , за да въздействат на зрителя  шоково, да му показват разни неприятни гледки от кухнята на моргата – като например замеряне с мозъци, вадене на черва, чупене на черепи и т.н. „Изразни средства” от такова естество обаче може да впечатли само тинейджърите, за щото само за тях кървавото и гнусното, означава „яко”. За пореден тът се натъкваме на неясна целева група зрители, защото подрастващите няма да бъдат допуснати в кинозалата, защото лентата е категория D - забранен до 16 години.

Загадката става ясна още по средата фабулата, което още повече намалява интереса към случващото се. Хубавите актьори радват очите, ногледаме трилър с елементи на ужас все пак, не прет- а порте.  Филмът за съжаление не излиза от коловоза на изтърканите  елементи от жанра -  мъждукащи болнични лампи, „добрият” ученолюбив красавец, „лошите” колеги, престижна специализация и доста смъртни случаи.

Вместо да се тормозите с такива заглавия и да се чудите с какво да изберети, за да не се разочаровате, по- добре изчакайте следващия петък и инвестирайте в българския „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев. Много е добър и ще ви стане едно топло на душата.

Още рецензии
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Патологични срещи от познатия вид
Правителството като Биг Брадър
Дебилни братя
Революционно събуждане в чернобяло
Лисичи урок по човечност
Актьорски ураган по Стилър
Как обичат роботите
Шведска рапсодия в гръцко синьо


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 03:08
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg